Websites voor ziekenhuizen en WZC

Mediwebs is gespecialiseerd in het maken van patiëntgerichte en toegankelijke websites voor ziekenhuizen en woonzorgcentra.

steunend of sturend

Afhankelijk van de beschikbaarheid van eigen personeel, zoek je als ziekenhuis of WZC een partner die ondersteuning biedt bij intern gecoördineerde projecten of een partner die het volledige projectbeheer voor je in handen neemt. Mediwebs kan beide rollen vervullen. Wij denken graag mee en zetten ons flexibel in in functie van je organisatie. 

toegankelijk

Mediwebs draagt toegankelijkheid hoog in het vaandel. Wij schrijven nette code met veel aandacht voor 'accessibility'. Hierbij nemen we de officiële richtlijnen van WCAG 2.0, Anysurfer en het Vlaams Patiëntenplatform in acht. Dit resulteert in websites die raadpleegbaar zijn voor bezoekers met een fysieke beperking, maar ook voor vlotte toegang via toestellen met beperkte mogelijkheden (zoals smartphones en smart tv's).

ziekenhuismodules

Speciaal voor ziekenhuizen ontwikkelden wij enkele specifieke modules. Zo kan een patiënt via onze artsenmodule eenvoudig alle nuttige informatie vinden via de artsnaam of via een lijst per specialisme. Met de reservatiemodule kan een patiënt meteen online een afspraak maken.

software koppelen

Patiënten plannen hun afspraak graag online. Ook voor de zorgverlener, die minder telefoontjes en administratie moet verwerken, is dit efficiënter. Mediwebs beschikt over de technische kennis om een afspraakformulier te koppelen aan je ERP (enterprise resource planning) en andere software die de processen in het bedrijf ondersteunt.

informatie stroomlijnen

Wij zijn geoefend in het denken vanuit het standpunt van de patiënt of de bezoeker van je website. Wij zijn vertrouwd met de technieken om grote hoeveelheden informatie te stroomlijnen en geoptimaliseerd in een website op te nemen. In overleg organiseren wij gebruikersonderzoek met de doelgroepen om tot de ideale gebruikerservaring te komen.

maatwerk

Standaard oplossingen kunnen niet alle verzoeken van je organisatie inwilligen. Waar maatwerk nodig is, voorzien wij analyse, programmatie, opmaak en implementatie. Het resultaat is een module die perfect aan je wensen voldoet.

portaalfunctie

De website van je ziekenhuis of WZC is de toegangspoort naar alle online diensten binnen je organisatie. Alle afdelingen, subsites, online tools en diensten worden beschikbaar en makkelijk terug te vinden voor de bezoeker. Wij maken van je website een waar portaal.

website voor kinderen

Het Vlaams Patiëntenplatform raadt een deelwebsite voor kinderen aan. Die beidt de informatie duidelijk, gemakkelijk en op aantrekkelijke wijze aan. Dat kan met animatie, verhalen en kortere informatieve teksten.

online communicatie

De online communicatie van een ziekenhuis of WZC gaat verder dan het onderhouden van een website. Mediwebs ondersteunt je bij social media en e-mailmarketing tools. Vandaag gaat dat veel verder dan de klassieke nieuwsbrief.