Social media

bron van informatie

Social media hebben zich verankerd in het dagelijkse leven. Als communicatiemiddel zijn ze minstens even belangrijk geworden als de telefoon en e-mail. Mensen gebruiken social media ter ontspanning én als bron van informatie. Mediwebs helpt je om jouw doelpubliek via de juiste platformen te bereiken.

verschillende aanpak

Je kan eenzelfde post, al dan niet geautomatiseerd, makkelijk hergebruiken voor al je accounts. Hierbij ga je echter voorbij aan de specifieke eigenheid van de verschillende platformen. Ze hebben elk hun eigen manier van gebruik en terminologie. Gebruikers van de verschillende platformen zullen positiever op je posts reageren als je hun "taal" gebruikt. Dus als je echt het maximum uit social media wil halen, gebruik dan elk platform op zijn eigen manier.

kies je media

Selecteer zorgvuldig welke social media platformen je wil gaan gebruiken. Zoek uit op welke netwerken jouw doelpubliek actief aanwezig is. Weeg ook af hoeveel tijd je kan investeren in het onderhoud van je social media accounts. Het heeft geen zin om op elk platform een profiel te hebben waar niets mee gebeurt. Dit ondergraaft zelfs je uitstraling. Het is dan beter om een of twee accounts te hebben die je actief gebruikt.

zorg dat anderen het voor jou kunnen doen

Je hoeft zelfs geen profiel te hebben om aanwezig te zijn op social media platformen. Als je interessante content hebt op je website plaatst, gaan anderen die misschien wel delen vanuit hun eigen profiel. Hoe makkelijker je het je bezoeker maakt om jouw pagina's te delen, hoe groter de kans dat ze dat ook daadwerkelijk gaan doen. Zowat alle social media hebben een "share-knop" voorhanden die we in je site kunnen integreren.

Wij zorgen er daarbij voor dat je content gedeeld wordt op de manier die jij wil. We bepalen welke foto en onderschrift verschijnt wanneer je link gedeeld wordt. Dit doen we aan de hand van specifieke codering die we integreren in je website.

meten is weten

We volgen de prestaties van je publicaties op en evalueren wat werkt en wat niet. De meeste platformen hebben functionaliteiten die ons daarbij helpen.

We gebruiken ook link trackers om te vergelijken via welke wegen de bezoekers de weg naar je website vinden.

Erik D'Aes

Consulent online communicatie. Analyse en begeleiding bij je huidige digitale communicatie of het opzetten van een nieuw communicatieplan? Contacteer Erik.