Patiëntgerichte websites voor de zorgsector

Mediwebs maakt patiëntgerichte en toegankelijke websites voor medische beroepen en bedrijven uit de gezondheidssector.

sectorgericht

De gezondheidssector, en in het bijzonder de medische sector, heeft specifieke eisen als het op digitale communicatie via een website aankomt. Toegankelijkheid en veiligheid staan hier centraal. Mediwebs ontstond in de medische sector en begrijpt deze als geen ander.

vlaams patiëntenplatform

Het Vlaams Patiëntenplatform schreef een verzameling richtlijnen om de patiëntgerichtheid van ziekenhuiswebsites te verbeteren (VIP²). Deze richtlijnen liggen helemaal in lijn met onze visie over toegankelijke websites. Wij steunen dit initiatief en passen de richtlijnen toe op je website.

lees meer over deze kwaliteitsindicatoren

anysurfer

AnySurfer promoot websites die vlot toegankelijk zijn voor blinden, slechtzienden en andere personen met een handicap. Websites die aan deze richtlijnen voldoen kunnen bovendien het AnySurfer kwaliteitslabel behalen. Dit is tevens één van de kwaliteitsindicatoren van het Vlaams Patiëntenplatform. Mediwebs ondersteunt AnySurfer.

lees meer over AnySurfer

klare taal

Communicatie gericht aan patiënten hoort te voldoen aan de vuistregels van 'klare taal'. Klare taal is duidelijk en makkelijk te begrijpen door uiteenlopende doelgroepen. Klare taal biedt voordelen voor laaggeletterden en anderstaligen. Bovendien kan iedereen teksten in klare taal sneller en makkelijker verwerken. Gebruik onze expertise.

lees meer over klare taal

informatie vinden

Op informatieve websites vindt de patiënt (of andere bezoeker) snel de gezochte informatie. Deze websites dienen qua architectuur en functionaliteiten opgebouwd te worden rond dit principe. Wij zijn vertrouwd met de technieken om grote hoeveelheden informatie te stroomlijnen en geoptimaliseerd in een website op te nemen.

security

Bij websites in de medische wereld is veiligheid zeer belangrijk. Gegevens van patiënten en zorgverstrekkers moeten sterk beveiligd zijn. Mediwebs draagt zorg voor deze veiligheid. Veiligheidsupdates worden nauwgezet uitgevoerd. Onze systemen zijn steeds up-to-date. Online gegevens worden steeds beveiligd verzonden.

Vragen over onze expertise of diensten? Benieuwd of we je kunnen helpen?