Algemeen Ziekenhuis Lokeren

gestroomlijnde informatie

Mediwebs analyseerde alle informatie op de voorheen bestaande website. In samenspraak met het projectteam van AZ Lokeren werd het nieuwe informatieaanbod inhoudelijk bepaald. In een volgende stap bekeken we 'waar en hoe' deze informatie optimaal in de nieuwe website kon opgenomen worden. In dit hele proces stond de bezoeker van de website centraal.

vindbare informatie

Mediwebs zorgde ervoor dat alle gezochte informatie eenvoudig op de website van AZ Lokeren terug te vinden is. Dit verwezenlijkten we via de intuïtieve navigatiestructuur, via het logisch groeperen van informatie, maar ook via een artsenmodule op maat en verschillende ondersteunende tools zoals een snelle zoekfunctie, een gestructureerde broodkruimel, een overzichtelijke sitemap en een aangepaste '404 pagina' waarbij een bezoeker na een typfout meteen de juiste weg gewezen wordt.

website beoordeling VPP van 85,2%

Samen met het project team van AZ Lokeren behaalden we op de criteria voor patiëntgerichte informatie de topscore van 85,2%. De hoogst behaalde score in Vlaanderen (zie zorgkwaliteit.be ). Hieronder ziet u een vergelijking met andere regionale ziekenhuizen.

slim mobiel

Mediwebs bekeek welke informatie het belangrijkste is bij bezoek vanop een mobiel toestel en paste de mobiele versie hieraan aan. Op een smartphone verschijnt meteen het adres, noodnummer en algemeen nummer. We integreerden nieuwe HTML5 tools, zoals telefoon links en een geïntegreerde kaart zodat de route naar het ziekenhuis automatisch kan worden bepaald van de bezoeker zijn huidige locatie, in dit geval via Google Maps.

artsen module op maat

We schreven een artsen module op maat voor de website van AZ Lokeren. Je kan via een dedicated zoek een arts op naam of afdeling opzoeken. Een arts kan naast zijn algemene gegevens ook de bezoekuren in het ziekenhuis en in een eventuele andere praktijk tonen.
We integreerden de artsen ook in de algemene zoekfunctie zodat ze daar ook eenvoudig en snel gevonden kunnen worden.

anysurfer

Mediwebs paste alle richtlijnen vn Anysurfer toe op de website van AZ Lokeren. Hierdoor geranderen we een maximale toegankelijkheid.

design op maat

Mediwebs creëerde een mooie frisse professionele look & feel, uitgewerkt volgens de huisstijl van AZ Lokeren. Dit design werd ontwikkeld ter ondersteuning van de informatie.

project details

  • Klant: AZ Lokeren
  • Diensten: Webdesign, CMS, enterprise website, ontwikkeling artsenmodule, richtlijnen patiëntvriendelijke ziekenhuiswebsite
  • Datum: November 2014
  • Website: www.azlokeren.be

Koen Van Nuffelen

Specialist in patiëntgerichte websites. Koen beantwoordt graag al je vragen over het project voor AZ Lokeren en bespreekt graag vrijblijvend je nieuwe online project.